Nieuws Anne Fleur Kolthof 29 juni 2023

Laat jouw keuken renoveren: de voordelen

De keuken is het bruisende hart van elk huis. Het is de plek waar je samen heerlijke maaltijden bereid, waar je met familie of vrienden bij elkaar bent en herinneringen maakt. Na verloop van tijd en intensief gebruik kan een keuken echter versleten raken en niet meer voldoen aan de behoeften en stijlvoorkeuren van de bewoners.

Een nieuwe keuken is mooi, maar kost al snel een kapitaal. In dat geval kan een keukenrenovatie uitkomst bieden. Wist je dat er regionaal voldoende bedrijven zijn die dit voor je kunnen realiseren? We lichten K14 uit. In Noord-Brabant zijn zij gevestigd in Breda en Eindhoven.

Wanneer is een renovatie een uitkomst?

Woon je al een tijdje in een huis waar je je thuis voelt, maar ben je uitgekeken op je keuken? Dan kun ervoor kiezen om de stijl van jouw keuken aan te passen, tegen een fractie van de prijs van een geheel nieuwe keuken. Ontzettend handig, als je beperkt bent in je budget. 

Het kan ook voorkomen dat je jouw droomhuis hebt gekocht, er een nieuwe keuken inzit, maar deze tóch niet naar jouw wens is. Een keukenrenovatie is dan de oplossing. Je kunt er namelijk voor kiezen om de apparatuur te behouden en zowel het werkblad en de fronten te vervangen. Of je kiest ervoor om alleen het werkblad óf de fronten te vervangen.

Waar kun je je keuken laten renoveren?

K14 kent meerdere vestigingen door het land. In Noord-Brabant vind je ze op 2 locaties. Kies je voor een keukenrenovatie in Breda of een keukenrenovatie in Eindhoven? Je maakt vrijblijvend een afspraak bij ze. Er wordt meegedacht over jouw nieuwe keuken en hoe je deze het beste kan inrichten. De vorm van de ruimte wordt ideaal benut en je (nieuwe) keuken wordt helemaal uniek. 

Met het concept keukenrenovatie kies je voor je portemonnee en het milieu. Want naast dat het een stuk goedkoper is, is het ook milieuvriendelijk door bijvoorbeeld de apparatuur te hergebruiken. Immers, oud hoeft niet kapot te zijn natuurlijk.

De voordelen:

  1. Verbeterde functionaliteit

Een renovatie biedt in de eerste plaats natuurlijk de mogelijkheid om de functionaliteit van je keuken te verbeteren. Je kunt kiezen voor nieuwe apparatuur die energiezuiniger is en betere prestaties levert. Zo kun je van de gelegenheid gebruikmaken om een inductiekookplaat te plaatsen.

Daarnaast kun je ook denken aan ergonomische aanpassingen, zoals het verplaatsen van bepaalde items naar gemakkelijk toegankelijke plekken. Een goed ontworpen keuken zorgt voor efficiëntie tijdens het koken en maakt het gebruik ervan veel aangenamer.

  1. Een nieuwe look

Een keukenrenovatie biedt ook de mogelijkheid om de esthetiek van je keuken te upgraden. Je kunt kiezen voor nieuwe kastdeurtjes, werkbladen, materialen voor een backsplash en accessoires die beter passen bij je persoonlijke stijl en interieur.

Een frisse nieuwe uitstraling kan je keuken transformeren tot een plek waar je graag tijd doorbrengt en waar je trots op bent om aan anderen te laten zien. Met bijvoorbeeld een trendy backsplash en een nieuwe kleur deurtjes heb je al een compleet andere keuken!

  1. Toename van de woningwaarde

Dit is een voordeel waar je misschien niet in de eerste plaats aan denkt. Maar, een goed uitgevoerde keukenrenovatie kan de waarde van je huis aanzienlijk verhogen.

De keuken is een belangrijke factor voor potentiële kopers en wanneer je woning over een moderne, goed functionerende keuken beschikt, kan dit een groot verschil maken bij het verkopen van je huis tegen een hogere prijs. Investeringen in hoogwaardige materialen en apparatuur kunnen zichzelf dus terugbetalen wanneer je besluit om te verkopen. 

  1. Kostenbesparend

In de meeste gevallen is een renovatie kostenefficiënter dan het volledig vervangen van de keuken. Door alleen bepaalde aspecten te renoveren, zoals het schilderen of vernieuwen van de fronten van de kasten of het vervangen van het werkblad, kun je geld besparen terwijl je toch een nieuwe uitstraling krijgt.

Het plaatsen van nieuwe onderdelen kost een stuk minder manuren (lees geld) dan het afbreken van een oude keuken en het plaatsen van een compleet nieuwe inrichting. Klinkt logisch toch? Maar het is wel belangrijk om samen te werken met een professional om ervoor te zorgen dat de renovatiewerkzaamheden binnen budget blijven én dat je kwalitatief hoogwaardig werk geleverd krijgt.

  1. Milieuvriendelijk

Een keukenrenovatie biedt ook de mogelijkheid om milieuvriendelijke upgrades aan te brengen. Je kunt kiezen voor energiezuinige apparaten die je energieverbruik verminderen en je ecologische voetafdruk verkleinen.

Daarnaast zijn er ook duurzame materialen beschikbaar, zoals gerecyclede tegels of bamboe vloeren, die een meer milieuvriendelijke keuze zijn. Bovendien gaat je bestaande keuken op deze manier nog jaren mee en dat is heel wat beter voor het milieu dan weggooien en vervangen!

Kortom, een keukenrenovatie biedt vele voordelen, waaronder verbeterde functionaliteit, esthetische upgrade, waardevermeerdering van je huis, kostenbesparing en milieuvriendelijkheid.

Het is belangrijk om samen te werken met een professional om ervoor te zorgen dat de renovatie aan al jouw wensen voldoet. Met een vernieuwde keuken kun je genieten van een betere kookervaring en een prachtige ruimte waarin je trots kunt zijn op wat je hebt bereikt.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan