Diensten Rik Feijen 14 juli 2021

Waarom een aankoopmakelaar inschakelen?

Een huis kopen doe je waarschijnlijk niet elke dag. Het kopen van een woning is voor veel mensen een levens veranderende gebeurtenis. Je committeert je aan de aankoop van een behoorlijk groot object wat je meestal met een lening of hypotheek moet financieren. Het mag duidelijk zijn dat er een hoop regelwerk bij komt kijken. Gelukkig hoef je je niet in je eentje aan het kopen van een huis te wagen, want hiervoor kun je namelijk een aankoopmakelaar inschakelen. Maar wat is een aankoopmakelaar eigenlijk en wat kun je van hem of haar verwachten? En wat is het voordeel van een aankoopmakelaar inschakelen? Het antwoord op deze vragen lees je in het onderstaande artikel. 

Een aankoopmakelaar inschakelen, waarom zou je dat doen?

Een aankoopmakelaar inschakelen maakt je leven makkelijk wanneer je een woning wil gaan kopen. Je kunt namelijk veel van de zaken die komen kijken bij de aankoop van een huis overlaten aan een aankoopmakelaar. En aankoopmakelaar is namelijk iemand die bemiddelt tussen jou en de verkoper van het huis dat je wilt kopen. Hij voert niet alleen de onderhandelingsgesprekken met de verkoper, maar kan ook helpen zoeken naar een geschikte woning, je helpen bij alle juridische en notariële kwesties en bezichtigingen van potentiële kandidaat woningen regelen. Een huis kopen wordt dus eenvoudiger als je een aankoopmakelaar zou inschakelen. 

Een aankoopmakelaar inschakelen voor deskundige hulp bij zoeken naar een geschikte woning

In het zoeken naar een geschikte woning kan veel tijd gaan zitten. Nu vind je het waarschijnlijk leuk om Funda af te struinen naar jouw droomhuis, maar je hebt waarschijnlijk niet elke dag evenveel tijd daarvoor waardoor je misschien je droomhuis misloopt. Het zoeken naar een geschikte woning kun je overlaten aan een aankoopmakelaar. Je geeft gewoon je wensenlijstje door en je budget, en de makelaar gaat voor je aan de slag. Vaak weten makelaars ook al sneller of er een leuke woning op de markt komt waar je je voordeel mee kunt doen. Een aankoopmakelaar inschakelen kan je dus veel tijd schelen en ervoor zorgen dat je je droomhuis niet misloopt. 

Een aankoopmakelaar inschakelen behoed je voor emotionele aankopen

Je hebt vast wel eens iets uit impuls aangekocht waarvan je achteraf concludeerde dat het niet erg verstandig was. Je komt bijvoorbeeld thuis met een T-shirt waar je bij nader inzien helemaal niet zo blij mee bent. Zolang dat om een T-shirt gaat zijn de gevolgen nog wel te overzien, maar al je op impuls het contract voor de aankoop van een huis tekent heeft dat iets grotere gevolgen. Doordat je vanuit emoties reageert wil je misschien koste wat kost het huis kopen en neem je te snel een beslissing en negeer je mankementen. Daar waar jij al helemaal verliefd bent geworden op een huis en jezelf er al helemaal ziet wonen kijkt een aankoopmakelaar daarentegen alleen naar de feiten zonder dat zijn emoties daarbij een rol spelen. Hij kijkt kritisch naar de woning op basis van jouw wensen en zal daarom niet over mankementen heen kijken en je helpen om geen overhaaste beslissingen te maken. Een aankoopmakelaar inschakelen zorgt er dus voor dat je een weloverwogen keuze maakt voor een woning. 

Alles goed geregeld met een aankoopmakelaar

Een bod uitbrengen op een huis is meer dan alleen een bedrag noemen. Het is een heel onderhandelingsproces waar je goed bij moet blijven opletten. Waar jij voor een zo laag mogelijk bedrag een huis wilt kopen wil de verkoper juist een zo hoog mogelijk bedrag eruit slepen. Dat onderhandelen over de prijs van een huis is dus iets wat je misschien beter kunt overlaten aan een makelaar.  Een aankoopmakelaar kan je ook helpen met alle juridische en notariële zaken die komen kijken bij de aankoop van een huis. Ga je bijvoorbeeld een deel van de inboedel overnemen of zijn er speciale voorwaarden waaronder je tot aankoop over zou willen gaan? Een aankoopmakelaar inschakelen kan wat dit soort juridische kwesties betreft een hoop werk schelen. Als je een aankoopmakelaar zou inschakelen weet je zeker dat alles goed geregeld is rond de aankoop van je huis.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan