Nieuws Anne Fleur Kolthof 14 maart 2024

Woningen bezichtigen op de NVM Open Huizen Dag?

Ben je op zoek naar een huis en wil je op een efficiënte manier verschillende opties verkennen? De NVM Open Huizen Dag is jouw kans om zonder afspraak meerdere huizen te bezichtigen. Op 6 april 2024 openen een breed scala aan woningen hun deuren voor jou als potentiële koper. Zo kun je bijvoorbeeld bij de Rupelstraat 58-A, Helmond of bij Rijzertlaan 450, ‘s Hertogenbosch terecht.

Hoe bereid je je goed voor en waarom is dit evenement, welke vanuit het NVM georganiseerd wordt, een must-visit?

Wat is de NVM Open Huizen Dag? 

De NVM Open Huizen Dag is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Makelaars waarbij huizenverkopers jou de kans geven om zonder afspraak hun woning te bezichtigen zonder dat er een makelaar aan te pas hoeft te komen.

Dit toegankelijke evenement is de perfecte gelegenheid om in korte tijd een goed beeld te krijgen van het huidige aanbod op de huizenmarkt en om direct een gevoel te krijgen bij diverse huizen en buurten. Ben je benieuwd naar de terugblik van de Open Huizen Dag 2023? Lees het eerder geschreven artikel om te weten hoe de eerdere NVM-editie eraan toe ging.

De voordelen van de NVM Open Huizen Dag?

Wij, als makelaar Helmond, Makelaar Eindhoven en Makelaar Den Bosch, weten dat de NVM Open Huizen Dag tal van voordelen biedt. Voor jou als koper is het een praktische manier om meerdere huizen te bekijken en direct vragen te stellen aan de verkopers. 

Je krijgt ook de kans om de sfeer in verschillende wijken te ervaren en te zien hoe een huis eruit ziet zonder de aanwezigheid van ons, als makelaar. Voor verkopers is het een uitgelezen kans om hun huis te tonen aan een breed publiek, wat de verkoopkansen kan verhogen.

Een goede voorbereiding is essentieel, zeker voor de NVM Open Huizen Dag. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen:

  1. Onderzoek en selectie: Begin met het verkennen van onze website bij het woningaanbod óf bezoek het welbekende woningplatform Funda om een lijst te maken van huizen die aan jouw wensen voldoen.

  2. Routeplanning: Plan je route slim om zo veel mogelijk huizen te kunnen bezichtigen. Let op de tijden van het evenement 11:00 - 15:00 uur en stel een logische bezoekvolgorde op.

  3. Vragenlijst: Bereid een lijst voor met vragen voor de verkopers over onderhoud, verkoop, redenen en energiezuinigheid, waaronder het energielabel.

  4. Checklist: Maak een checklist van aandachtspunten tijdens de bezichtigingen, zoals de staat van de keuken en eventuele vochtproblemen.

  5. Financiële voorbereiding: Weet wat je budget is door vooraf met een hypotheekadviseur, zoals Freek Hypotheek, af te spreken zodat je snel kunt handelen als je jouw droomhuis vindt.

Tips voor de dag zelf

Op de dag van de NVM Open Huizen Dag is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Draag comfortabele kleding, neem een notitieblok en camera mee voor eventuele aantekeningen en foto's en vertrek op tijd om alles uit de dag te halen!

Benut de kans om op een informele manier meerdere huizen te bekijken en direct contact te hebben met verkopers. Het is ook een sociale gelegenheid waar je andere kopers kunt ontmoeten en ervaringen kunt uitwisselen. Je wilt vast weten wat hun favoriete woonplekjes zijn en waarom toch? Ontdek wat de huidige huizenmarkt voor jou in petto heeft.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan