Regel direct je taxatierapport!

Adresgegevens
Contactgegevens
Opdrachtgeverstevredenheid van 9,2!
Honderden tevreden opdrachtgevers namen al een taxatierapport af …
Deskundig Onafhankelijk Integer

Meerwaarde van taxatierapport

Wanneer je een huis gaat kopen en daarvoor een hypotheek nodig hebt, kun je niet om een (gevalideerd) taxatierapport heen. Met een taxatierapport wordt de marktwaarde van een woning bepaald door een van onze deskundige taxateurs. De geldverstrekker wil namelijk weten wat een woning waard is alvorens ze een hypotheek verstrekken.

Niet alleen voor de hypotheekaanvraag wordt een taxatierapport gevraagd. Ook bij een bijvoorbeeld een aanpassing van de hypotheek en/of rente of verbouwing van jouw woning heeft de geldverstrekker een taxatierapport nodig.

Andere situaties waarvoor een taxatierapport nodig is, denk hierbij bijvoorbeeld aan een echtscheiding, erfenis, belastingopgave of een bezwaar tegen de WOZ-waarde.

Neem direct contact met ons op! Helga, Rudy, Peter óf Erik komt bij jou op bezoek.

Wanneer is het tijd om te taxeren?

De taxatie wordt vaak pas uitgevoerd nadat de koopovereenkomst is getekend. De verkoper en koper zijn dan tot een overeenstemming gekomen over de koopprijs. Wanneer de koper een hypotheek nodig heeft, zal zijn of haar geldverstrekker vragen om een taxatierapport.

Het is dus verstandig om de taxatie zo snel mogelijk na overeenstemming uit te laten voeren!

Wist jij dat de kosten voor een taxatierapport voor het verkrijgen van een lening in verband met de financiering van de woning aftrekbaar zijn voor de belasting?

Waarom is een taxatie verplicht?

Een (gevalideerd) taxatierapport is verplicht voor het aanvragen of wijzigen van een hypotheek. Meestal wordt hier een gevalideerd NWWI rapport gevraagd welke is uitgevoerd door een onafhankelijke taxateur die niet bij de verkoop betrokken is.

Ben je op zoek naar een taxateur? Vul direct bovenstaand contactformulier in of bel met ons kantoor 040 269 69 49!

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen