Taxaties

Een onafhankelijk taxatierapport

Ben je op zoek naar een gevalideerd taxatierapport die uitgevoerd wordt door een gekwalificeerd taxateur om voor alle geldverstrekkers en overheidsinstanties te mogen taxeren? vb&t Makelaars heeft een aantal taxateurs die dat voor jou kunnen uitvoeren!

Waarom heb ik een taxatierapport nodig?

Wanneer je een huis gaat kopen en je hebt een hypotheek daarvoor nodig, dan kun je niet om een gevalideerd taxatierapport heen. Met een taxatierapport wordt de marktwaarde van een woning bepaald door onze deskundige taxateurs. De bank of andere geldverstrekker wil namelijk weten wat een woning waard is alvorens ze een hypotheek verlenen.

Maar niet alleen voor de hypotheekaanvraag wordt een taxatierapport gevraagd. Ook bij bijvoorbeeld het verhogen of verlagen van een hypotheek en/of rente, of wanneer je jouw woning gaat verbouwen heeft de geldverstrekker een taxatierapport nodig. Doordat de waarde van een woning vaak stijgt na een verbouwing, kun je namelijk een hogere hypotheek krijgen. Op basis van dit taxatierapport bepaalt de geldverstrekker of je de verbouwing met de hypotheek kunt financieren.

Andere situaties waarvoor een taxatierapport nodig is kunnen bijvoorbeeld een echtscheiding, erfenis, belastingopgave of een bezwaar tegen de WOZ-waarde zijn. Meer informatie? Neem gerust contact met ons op!

Wanneer wordt er getaxeerd?

De taxatie wordt vaak pas uitgevoerd nadat de koopovereenkomst is getekend. De verkoper en koper zijn dan tot een overeenstemming gekomen over de koopprijs. Wanneer de koper een hypotheek nodig heeft, zal zijn of haar geldverstrekker vragen om een taxatierapport. Het is dus verstandig om de taxatie zo snel mogelijk na overeenstemming uit te laten voeren!

Is een taxatie verplicht?

Bij veel banken en andere geldverstrekkers is een gevalideerd taxatierapport verplicht voor het aanvragen of wijzigen van een hypotheek. Meestal wordt hier een gevalideerd NWWI rapport gevraagd welke is uitgevoerd door een onafhankelijke taxateur.

Ben je nog op zoek naar een taxateur? Bel of mail ons voor meer informatie of het inplannen van een afspraak.

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9.
Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen